Bärby hage-dagen 26 augusti 2023


Årets Bärby hage-dag var välbesökt. Väl mött igen 2024!

Bilder från Bärby hage-dagen 2022

Årsmötet 2023

Årsmötet ägde rum i Tunabergsskolans aula 14 mars. Tre nya styrelsemedlemmar valdes in och två stadgeändringar klubbades igenom.

Protokoll årsmöte 2023

November nyhetsblad

Bärby Hage Egnahemsförenings nyhetsblad för november 2022
har delats ut till alla fastigheter i Bärby Hage.
Nyhetsbladet finns även att läsa digitalt här:

Parkering i området

Vintertid när det snöar och det både plogas och sandas på gatorna i området vill vi påminna om att i möjligaste mån parkera bilar på den egna uppfarten eller tomten. Längre fram i vår kommer även alla gator att sopas. Det är då lite extra viktigt att tänka på hur man parkerar så inga grannar störs och alla fordon kan komma fram.

Behöver man parkera på gatorna i området, eller har besökare som gör det, ska man se till att inte hindra trafiken eller parkera framför in- och utfarten till fastigheter.

För regler om parkering kan man läsa på Transportstyrelsen: https://www.transportstyrelsen.se/globalassets/global/publikationer/vag/trafikant/produkter/stanna-och-parkera-a5-webb.pdf

Generellt är det 24 timmars parkering som gäller i Bärby Hage,  med ett fåtal undantag. Då det är lite olika förutsättningar på olika gator i vårt område kan det vara bra att prata med sina grannar för att komma överens om vad som fungerar bäst just där ni bor.

Områdets parkeringsplatser utefter t ex Bärbygatan kan också vara ett alternativ till att parkera på gatan, speciellt om man får många besökare och bor i närheten.

Vänligen, Styrelsen 

Nu spolas skridskoisen igen i Bärby parken! Stort tack till er som fixar denna mycket uppskattade samlingspunkt!

Nu spolas skridskoisen igen i Bärby parken! Stort tack till er som fixar denna mycket uppskattade samlingspunkt!

Snö, is och halka...

Även om snön uppskattas av många ställer den också till med problem!

Vi behöver hjälpas åt för att på bästa sätt se till att framkomligheten förblir god i området. För att förebygga halkolyckor finns grus att hämta på 2:a parkeringen utefter Bärbygatan. Var rädda om er själva och varandra! Tack för visad förståelse!

Inget avfall i buskarna!

Som flera boende har noterat slängs både trädgårdsavfall och annat i de buskage som finns längs området och i våra parker.

Använd kommunens återvinningscentraler, t ex i Librobäck.

Tack!

Allhelgonahelg och halloween

I år är det halloween och alla helgons dag samtidigt och dagen efter infaller allhelgonadagen.

Halloween är alltid den 31 oktober medan alla helgons dag infaller första lördagen efter 30 oktober och är därmed inte låst till ett och samma datum.

I år då nästan inget är som det brukar hoppar vi även över "bus eller godis".

Styrelsen önskar alla en trevlig helg!

unsplash